Vanzari garsoniere Bucuresti | Vanzari apartamente 2 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 3 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Vanzari case Bucuresti | Vanzari terenuri Bucuresti | Inchirieri garsoniere Bucuresti | Inchirieri apartamente 2 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 3 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Inchirieri case Bucuresti | Inchirieri birouri Bucuresti
CAUTARE
» Vanzari
» Inchirieri
» Teren
» Casa/vila
» Garsoniera
» Apartament
» Spatii » Birouri
CAUTARE OFERTA DUPA COD:
Scrieti in campul "Zona/Reper" cuvantul "id" urmat de codul ofertei. Exemplu: id a28, id c1 etc.
VANZARI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
terenuri
spatii
INCHIRIERI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
spatii
Casa normala versus casa prefabricata
18.09.2012
Imagine blog
Ultimii ani, cunoscuti ca ani de criza economica si financiara atat in Romania cat si in multe alte tari europene, a inpins romanii spre diferite solutii cand vine vorba de costuri, ori de care ar fi ele.
Un exemplu concludent ar fi inclinatia romanilor, mai ales a celor tineri spre constructia unei case de lemn, casa prefabricata asa cum o stim din modelele americane. Daca pana in 2002-2003 totul era considerat un moft arhitectural, o cheltuiala fara rost si era de neinteles, dupa acesti ani, din ce in ce mai multi producatori germani de exemplu, au inceput sa-si faca aparitia si pe piata romaneasca, prezentand din ce in ce mai multe modele de astfel de case prefabricate.

Incepand cu anu 2005, doua firme germane deja activau pe piata romaneasca. Ei iti puneau la dispozitie diferite proiecte, stabileau cu tine locurile in care vor fi amplasate prize, instalatii sanitare etc., faceai comanda si ei veneau din germania cu piesele pregatite. Tu erai nevoit sa torni fundatia iar firma, in decurs de o saptamana iti ansamblau in totalitate casa. Pe langa aceasta, casa pe care o primeai avea garantie life-time ceea ce nu-i putin.

Ei bine, daca in anii din urma romanii erau ceva mai putin educati in privinta acestei tehnologii dar si ceva mai suspiciosi, in ultimii 2-3 ani industria caselor prefabricate sau din lemn, a cunoscut un adevarat boom. Din ce in ce mai multi romani aleg sa apeleze la astfel de firme daca au deja un teren si nu vor sa construiasca o casa din beton/caramida/bca, cum sunt cele clasice.

Motivele sunt intr-adevar destule. Printre primele se numara bineinteles costurile. Potrivit money.ro, in ultimii ani pentru 100 mp de casa din lemn, un client plateste de la 11.000 euro pana la 40.000 euro in functie de firma cu care persoana alege sa lucreze. Nu vorbim aici de firmale care aduc panourile prefabricate si de firmele romanesti care construiesc case din lemn.

Pe langa bani, expertii ar spune ca mai sunt destule motive. Printre acestea amintim de rapiditatea constructiei, rezistenta la cutremure sau de faptul ca aceste case sunt mai rezistente decat modelele clasice.

Oricum ar sta lucrurile, fiecare alege pentru el. Astfel, in functie de gusturile si de preferintele fiecaruia, casele de lemn, din panouri prefabricate sau cele clasice se voe numara sau nu printre preferate.
 
Ai o oferta imobiliara din tara? O poti publica GRATUIT anuntul tau.
Vrei sa cumperi o proprietate imobiliara? Poti publica cererea ta GRATUIT.
Vrei ca de oferta ta sa se ocupe in mod special un agent eimobiliare.ro? Vrei promovare preferentiala?
Vrei o oferta speciala intr-o zona deosebita? Vrei ca de cererea ta sa se ocupe un agent eimobiliare.ro?
APELEAZA LA UN AGENT!
CURS VALUTAR
(Curs BNR din: 20.02.2018)
1 Euro ......... 4.6623 Ron
1 USD  ......... 3.7780 Ron
CONVERTOR
transforma in
CALCULATOR IMPOZITE
ALEGETI MONEDA
Developed by Websource
 
Viziteaza site-ul Eimobiliare.ro pe ShopMania