Vanzari garsoniere Bucuresti | Vanzari apartamente 2 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 3 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Vanzari case Bucuresti | Vanzari terenuri Bucuresti | Inchirieri garsoniere Bucuresti | Inchirieri apartamente 2 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 3 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Inchirieri case Bucuresti | Inchirieri birouri Bucuresti
CAUTARE
» Vanzari
» Inchirieri
» Teren
» Casa/vila
» Garsoniera
» Apartament
» Spatii » Birouri
CAUTARE OFERTA DUPA COD:
Scrieti in campul "Zona/Reper" cuvantul "id" urmat de codul ofertei. Exemplu: id a28, id c1 etc.
VANZARI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
terenuri
spatii
INCHIRIERI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
spatii
Tamplarie pvc vs lemn vs aluminiu
08.10.2012
Imagine blog
Iata o dilema in care de multe ori, fiecare dintre noi ne aflam. Sa alegem lemnul, aluminiul sau PVC-ul pentru tamplarie?! La aceasta intrebare incercam sa raspundem acum, aducand argumente pro si contra pentru folosirea fiecaruia din aceste materiale de tamplarie.

In principiu, pentru inceput fiecare din aceste trei materiale ar putea fi folosit in elementele de tamplarie din casa. Totusi, in functie de mai multe criterii in parte, unele ar putea fi mai bune, altele nu. Pentru aceasta, nu trebuie neaparat sa ascultati de cineva care va va spune ca tamplaria din PVC este buna pentru toata casa insa nici pe cineva care va spune ca tamplaria din lemn e sfanta.

Dupa cum stiti, adevarul este mereu undeva la mijloc si asta incercam sa aflam in randurile ce urmeaza. Dupa o documentare mai amanuntita, am ajuns la concluzia ca fiecare din cele trei materiale amintite inca din titlul, are utilitatea lui, in functie de locul in care este folosit. Pentru aceasta, exista si cateva criterii de clasificare. In functie de aceste rezultate, fiecare dintre voi va fi capabil sa faca cea mai buna alegere pentru casa lui.

Durata de viata
Daca e sa clasificam in functie de durata de viata, ajungem la concluia ca aluminiul este categoric pe locul intai. In ordine descrescatoare urmeaza PVC-ul si lemnul cre se deterioreaza mult mai usor daca nu este realizata tamplaria in mod corespunzator si daca nu este intretinuta la fel.

Izolarea termica
La capitolul izolare termica, in lupta dintre pvc, lemn si aluminiu castiga tamplaria din PVC , avand ca avantaj compozitia fizica pe care acest material o are, dar si densitatea lui.

Rezistenta la agentii atmosferici
Daca e sa ne referim si la rezistenta la agentii atmosferici, atat lemnul stratificat cat si pvc-ul care imita lemnul stau foarte prost. Din nou, aluminiul este unul din materialele care se ridica deasupra.

In momentul in care vorbim de intretinerea ulterioara, tamplaria din lemn, tamplaria pvc si tamplaria din aluminiu se comporta aproximativ la fel. Singura problema care poate aparea este ingreunarea intretinerii, datorita trecerii anilor si implicit datorita deteriorarii fiecarui tip de tamplarie.

Trebuie sa amintim si de faptul ca tamplaria din pvc si cea din aluminiul rezista mult mai bine atat in fata ploilor cat si a vantului. Lemnul este mult mai slab daca e sa clasificam tamplaria din acest punct de vedere.

Bineinteles ca aceste nu sunt singurile criterii pe care fiecare dintre noi trebuie sa le ia in seama. Mai exista de exemplu pretul, usurinta montarii si multe altele iar noi trebuie sa tinem cont de ele de fiecare data cand inlocuim sau montam pentru prima data tamplarie.
 
 
Ai o oferta imobiliara din tara? O poti publica GRATUIT anuntul tau.
Vrei sa cumperi o proprietate imobiliara? Poti publica cererea ta GRATUIT.
Vrei ca de oferta ta sa se ocupe in mod special un agent eimobiliare.ro? Vrei promovare preferentiala?
Vrei o oferta speciala intr-o zona deosebita? Vrei ca de cererea ta sa se ocupe un agent eimobiliare.ro?
APELEAZA LA UN AGENT!
CURS VALUTAR
(Curs BNR din: 20.02.2018)
1 Euro ......... 4.6623 Ron
1 USD  ......... 3.7780 Ron
CONVERTOR
transforma in
CALCULATOR IMPOZITE
ALEGETI MONEDA
Developed by Websource
 
Viziteaza site-ul Eimobiliare.ro pe ShopMania