Vanzari garsoniere Bucuresti | Vanzari apartamente 2 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 3 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Vanzari case Bucuresti | Vanzari terenuri Bucuresti | Inchirieri garsoniere Bucuresti | Inchirieri apartamente 2 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 3 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Inchirieri case Bucuresti | Inchirieri birouri Bucuresti
CAUTARE
» Vanzari
» Inchirieri
» Teren
» Casa/vila
» Garsoniera
» Apartament
» Spatii » Birouri
CAUTARE OFERTA DUPA COD:
Scrieti in campul "Zona/Reper" cuvantul "id" urmat de codul ofertei. Exemplu: id a28, id c1 etc.
VANZARI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
terenuri
spatii
INCHIRIERI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
spatii

Dictionar

 
Apasati literele de mai jos pentru a afisa explicatiile cuvintelor
 A  B [C]  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z
 
37 termen(i) explicati
 
[1] 
 
 
Capacitate de folosinta
Conform decretului 31/1954 reprezinta capacitatea de a avea drepturi si obligatii.. Aceasta incepe la nasterea persoanei si inceteaza o data cu moartea acesteia. Prin acest concept se exprima calitatea omului de a fi subiect de drept sau in alti termeni, aptitudinea sa de a fi titular de drepturi si obligatii.
 
Capacitate de exercitiu
Potrivit decretului 31/1954 reprezinta capacitatea persoanei de a-si exercita drepturile si de a-si asuma obligatiile, savarsind acte juridice.(fie personal, fie prin reprezentantul legal, parinte sau tutore). Aceasta se dobandeste la data la care persoana devine majora (18 ani) si inceteza o data cu moartea persoanei sau cu ocazia punerii sub interdictie judecatoreasca (masura prevazuta de lege pentru ocrotirea persoanelor fizice care, fiind lipsite de discernamant din cauza alienarii mintale sau a debilitatii mintale, nu se pot ingriji de interesele lor).
 
Cesiune
Transmiterea de catre debitor a drepturilor de creanta in favoarea creditorului. Acesta poate avea drepturi asupra salariului, primelor de asigurare, contractelor civile, comerciale sau de alta natura ale solicitantului.
De obicei, cesiunea drepturilor de creanta se constituie in favoarea bancii cu titlu de garantie, In caz de executare silita ca urmare a nerambursarii la scadenta a creditului, banca este in drept sa incaseze creanta cedata de persoana in cauza.
 
Certificat de Urbanism
Actul de informare prin care se fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilului, caracteristicile zonei in care se gaseste imobilul sau amplasamentul, cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite, precum si lista avizelor si acordurilor necesare in vederea autorizarii executarii lucrarilor de constructii.
 
Comision la administrare a creditului
Pentru serviciile si operatiunile pe care banca le realizeaza pe durata creditului, se percepe un comision din valoarea creditului.
 
Comunitate de bunuri
Conform art.30 C.Fam., bunurile dobandite in timpul casatoriei intra sub incidenta comunitatii de bunuri, adica se prezuma ca sunt bunuri comune. In cazul bunurilor comune regimul juridic al acestora difera dupa cum sunt bunuri mobile sau imbile. In cazul bunurilor mobile, oricare dintre soti poate efectua acte de instrainare sau de grevare cu drepturi reale a acestora fara a avea nevoie de consimtamantul expres al celuilat sot. In schimb, in cazul bunurilor imobile, actele de instrainare se pot incheia valabil doar cu consimtamantul expres al ambilor soti .
 
Creditor
Persoana juridica care, in termeni legali, acorda credite pentru anumite bunuri. In cazul de fata, bancile sunt creditorii.
 
Credit imobiliar
Desemneaza acel tip de credite acordate de institutii financiare autorizate, destinat sa finanteze construirea de imobile, care poate fi garantat cu alte tipuri de garantii (giranti, alte imobile) decat cu ipoteca pe imobilul ce va fi construit.
 
Credit ipotecar
Creditul ipotecar pentru investitii imobiliare desemneaza acel tip de credite acordate de institutii financiare autorizate, destinat sa finanteze construirea, cumpararea, reabilitarea, consolidarea sau extinderea imobilelor cu destinatie locativa, industriala sau comerciala. Creditul ipotecar va fi garantat prin ipoteci sau privilegii asupra imobilului, terenului sau constructiei - pentru care se acorda creditul.
 
Cadastru
Sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea, reprezentarea pe harti si planuri cadastrale a tuturor terenurilor, precum si a celorlalte bunuri imobile de pe intreg teritoriul tarii, indiferent de destinatia lor si de proprietar. (art.1, L. 7/1996).
 
 
 
[1] 
 
 
Ai o oferta imobiliara din tara? O poti publica GRATUIT anuntul tau.
Vrei sa cumperi o proprietate imobiliara? Poti publica cererea ta GRATUIT.
Vrei ca de oferta ta sa se ocupe in mod special un agent eimobiliare.ro? Vrei promovare preferentiala?
Vrei o oferta speciala intr-o zona deosebita? Vrei ca de cererea ta sa se ocupe un agent eimobiliare.ro?
APELEAZA LA UN AGENT!
CURS VALUTAR
(Curs BNR din: 16.03.2018)
1 Euro ......... 4.6646 Ron
1 USD  ......... 3.7833 Ron
CONVERTOR
transforma in
CALCULATOR IMPOZITE
ALEGETI MONEDA
Developed by Websource
 
Viziteaza site-ul Eimobiliare.ro pe ShopMania