Vanzari garsoniere Bucuresti | Vanzari apartamente 2 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 3 camere Bucuresti | Vanzari apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Vanzari case Bucuresti | Vanzari terenuri Bucuresti | Inchirieri garsoniere Bucuresti | Inchirieri apartamente 2 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 3 camere Bucuresti | Inchirieri apartamente 4 si 5 camere Bucuresti | Inchirieri case Bucuresti | Inchirieri birouri Bucuresti
CAUTARE
» Vanzari
» Inchirieri
» Teren
» Casa/vila
» Garsoniera
» Apartament
» Spatii » Birouri
CAUTARE OFERTA DUPA COD:
Scrieti in campul "Zona/Reper" cuvantul "id" urmat de codul ofertei. Exemplu: id a28, id c1 etc.
VANZARI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
terenuri
spatii
INCHIRIERI
garsoniere
2 camere
3 camere
4+ camere
case
spatii

Dictionar

 
Apasati literele de mai jos pentru a afisa explicatiile cuvintelor
 A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O [P]  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z
 
15 termen(i) explicati
 
[1] 
 
 
Promisiune de vanzare
Se deosebeste de contractul de vanzare-cumparare, in primul rand prin natura obligatiei la care ii da nastere :adica obligatie de a face si nu obligatie de a da, ( respectiv de a transfera proprietatea asa cum se intampla in cazul contractului ) .Se deosebeste de contractul de vanzare-cumparare, in primul rand prin natura obligatiei la care ii da nastere :adica obligatie de a face si nu obligatie de a da, ( respectiv de a transfera proprietatea asa cum se intampla in cazul contractului ) .
 
PUG
Proiectul urbanistic general, contine reglementarile urbanistice valabile la nivelul unui oras si care trebuie respectate in Autorizatia de Constructie.
 
PUZ
Proiectul urbanistic zonal, contine reglementarile urbanistice valabile pentru o zona mai mare (aproximativ 10 ha) care nu este bine definita urbanistic (teren viran sau care a fost afectat de demolari masive).
 
PUD
Planul Urbanistic de Detaliu stabileste norme la nivelul unei strazi, unei piete sau a unui grup de terenuri si este documentul care specifica parametrii in care se poate construi.Contine normele pe care trebuie sa le respecte o constructie intr-o anumita zona: inaltimea maxima, procentul din teren ocupat de constructie, coeficientul de ocupare a terenului, retragerile minime admise, destinatie (locuinte, birouri, comert, industrie etc.).
PUD-ul este documentul consultat de comisia de urbanism atunci cand este cerut un Certificat de Urbanism sau o Autorizatie de Construire.
Daca nu exista PUD pentru terenul respectiv, Primaria cere mai intai intocmirea lui, pe baza PUG si PUZ.
 
Parcela
Suprafata de teren situata într-o unitate administrativ-teritoriala pe un amplasament bine stabilit , având o singura categorie de folosinta si apartinând unui proprietar sau mai multor proprietari, în indiviziune. Din punct de vedere economic, o parcela poate avea mai multe subdiviziuni fiscale. O subdiviziune fiscala este o portiune a parcelei având aceeasi clasificare calitativa.
 
Partida cadastrala
Suma corpurilor de proprietate care apartin aceluiasi proprietar în cuprinsul unei unitati administrativ-teritoriale (comuna, oras sau municipiu).
 
Penthouse
Un apartament penthouse este un apartament special, aflat la ultimul nivel al unui imobil. De obicei ocupa tot etajul respectiv; poate avea facilitati exclusive cum ar fi intrare separata, scara interioara cu dispunerea apartamentului pe 2 nivele, terasa deosebita, piscine; de obicei un penthouse este scump si este asociat cu o viata luxoasa.
 
Plan cadastral de ansamblu
Produs derivat obtinut prin generalizarea continutului planului cadastral de baza. Se întocmeste, de regula, pentru o unitate administrativ-teritoriale si contine reprezentarea hotarului, a limitelor intravilanelor si denumirile acestora, principalele detalii liniare, elemente de toponimie, denumirile teritoriilor administrative vecine.
 
Plan cadastral de baza
Plan tematic întocmit pentru nevoile cadastrului general, pe care sunt redate detaliat, pozitia si numerele cadastrale ale corpurilor de proprietate si parcelelor, categoriile de folosinta a terenurilor si constructiile permanente.
 
Plan topografic
Reprezentare conventionala, în plan, analogica sau digitala, a unei suprafete de teren, într-o proiectie cartografica si într-un sistem de referinta. În România planul topografic se întocmeste în Sistemul de proiectie Stereografic 1970 si în Sistemul de referinta Marea Neagra 1975.
 
 
 
[1] 
 
 
Ai o oferta imobiliara din tara? O poti publica GRATUIT anuntul tau.
Vrei sa cumperi o proprietate imobiliara? Poti publica cererea ta GRATUIT.
Vrei ca de oferta ta sa se ocupe in mod special un agent eimobiliare.ro? Vrei promovare preferentiala?
Vrei o oferta speciala intr-o zona deosebita? Vrei ca de cererea ta sa se ocupe un agent eimobiliare.ro?
APELEAZA LA UN AGENT!
CURS VALUTAR
(Curs BNR din: 22.01.2018)
1 Euro ......... 4.6656 Ron
1 USD  ......... 3.8059 Ron
CONVERTOR
transforma in
CALCULATOR IMPOZITE
ALEGETI MONEDA
Developed by Websource
 
Viziteaza site-ul Eimobiliare.ro pe ShopMania